Project

Naar overzicht

Grote Streek, Kleine Streek, Antsjemastreek en Kerkpad

Hallum

Aantal woningen: 10 woningen

Over dit project

Naar aanleiding van een onderzoek is er naar voren gekomen dat de bestaande woningen veel last hadden van vochtproblemen en schimmelvorming. Daarnaast is er een project 'Terpen en Wierden'. Dit is een project van onder andere Landschapsbeheer van de provincie. Het doel van dit project is om aan de hand van archeologische en historische gegevens, aanpassingen in een dorp te doen, dit om de leefbaarheid te vergroten en het aanzien te verbeteren. In het kader van dit project is er gekeken naar de ruimte rondom de kerk in Hallum. 

Op 20 juni 2017 zijn de huurders die in dit gebied wonen geinformeerd tijdens een bewonersavond. Na een aantal vervolg bijeenkomsten en de persoonlijke gesprekken hebben alle bewoners voor maart 2019 vervangende huisvesting gevonden. In het najaar van 2019 zullen de woningen worden gesloopt. 

Op deze locatie zullen 10 woningen terugkomen. Er zal een combinatie ontstaan van 2 levensloopbestendige woningen en 8 woningen met twee slaapkamers op de verdieping. De levensloopbestendige woningen beschikken over een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Hiermee zijn de woningen uitermate geschikt voor ouderen. Op de verdieping is nog een slaapkamer gerealiseerd. Alle woningen zijn zonder gasaansluiting en voorzien van zonnepanelen, luchtwarmtepompen en vloerverwarming op de begane grond. 

Vanuit het project zijn er een aantal bewoners die hebben aangegeven graag weer terug te willen keren naar de nieuwbouw. Zodra de geplande oplevertermijn bekend is van deze woningen zullen zij worden aangeboden via FrieslandHuurt.  

Klik hier voor meer informatie over het plan en de plattegronden.


Algemeen

  • Plaats Hallum

Kenmerken

  • Aantal woningen 10 woningen

Locatie op kaart

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden