Project

Naar overzicht

Fjildleane, Collot d'Escurystrjitte en de Vikarijbuorren

Minnertsga

Aantal woningen: 20

Over dit project

In november 2019 hebben de bewoners van 22 adressen bericht van ons ontvangen dat wij hun woningen graag zouden willen vervangen door nieuwbouw. Na een bewonersavond en persoonlijke gesprekken hebben we van de meerderheid van de bewoners instemming ontvangen voor de plannen. Na een uithuisperiode waren de woningen leeg en zijn de verouderde woningen gesloopt.   

Na de bouwvak 2021 is er gestart met de bouw van 20 nieuwe energiezuinige woningen. Bouwbedrijf Friso zal deze woningen bouwen. 

Vier woningen zijn levensloopgeschikt. Deze beschikken over een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De overige 16 woningen zijn geschikt voor 1 รก 2 personen. Deze woningen zijn voorzien van twee slaapkamers op de verdieping. 

De huizen zijn energiezuinig en duurzaam. Ze zijn voorzien van radiatoren met lage temperatuurverwarming, beschikken over een luchtwarmtepomp en er liggen zonnepanelen op het dak. De woningen hebben geen gasaansluiting.

Er zal op twee 2 locaties in Minnertsga worden gebouwd. Aan de Fjildleane en de Collot d'Escurystrjitte komen in totaal 15 woningen. 

Aan de Vikarijbuorren komen in totaal 5 woningen. 2 hiervan zijn levensloopgeschikt.  

Inmiddels zijn de woningen toegewezen aan de toekomstige bewoners. Naar verwachting worden de woningen in juni/juli 2022 opgeleverd.

Voor meer informatie en plattegronden, klik hier.


Algemeen

  • Plaats Minnertsga

Kenmerken

  • Aantal woningen 20

Planning

  • Start bouw na de bouwvak 2021
  • Datum van oplevering juni/juli 2022
  • Locatie op kaart