Wat doen wij?

Hoe werken wij aan leefbaarheid
Leefbaarheid speelt al jaren een centrale rol in het beleid van Wonen Noordwest Friesland. Als corporatie zetten wij ons in voor leefbare straten en dorpen voor onze huurders. We vinden het belangrijk dat huurders in een leefbaar dorp wonen. Een dorp waar het ook prettig wonen is. Goed wonen is meer dan een prettige en goed onderhouden woning. Goed wonen is ook een leefbare straat, prettige wijk en een fijn dorp.

Of het ergens prettig wonen is, heeft bijvoorbeeld te maken met hoe een buurt er uit ziet. Is het een mooie en schone omgeving, is er voldoende groen en is er een leuke speeltuin voor de kinderen. Maar ook: hoe gaan de bewoners met elkaar om, wordt er om elkaar gedacht. En hoe veilig is het en hoe veilig voelt iemand zich.

Inzet expertise
Op het gebied van leefbaarheid zijn de gebiedsregisseurs van Wonen NWF het eerste aanspreekpunt. Zij denken mee en ondersteunen projecten die de leefbaarheid van het dorp en voor onze huurders verbeteren. Dit doen ze samen met huurders en met het dorp. Ook wordt hierin samengewerkt met de gemeente en andere maatschappeljke partners. 

Daarnaast werken de medewerkers bewonerszaken van Wonen NWF aan het tegengaan van overlast en bemiddelen zij bij burenruzies. Ook is er de inzet van de huismeester in het complex Nije Fenne in Sint Annaparohie.

Meer weten of heeft u idee├źn?
Wij komen graag met u in contact! Denk mee over wat er in het dorp gedaan zou kunnen worden en waar de corporatie bij zou kunnen ondersteunen en ga het gesprek met ons aan. Zo werken we samen aan prettig wonen in een fijn dorp! 
 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden