Nieuws van Wonen Noordwest Friesland

100 huurders krijgen gratis mogelijkheid te besparen op vaste lasten

17-10-2019 13:00:56

Op Wereldarmoededag wordt stilgestaan bij het feit dat ruim 1 miljoen Nederlanders dagelijks de gevolgen van het leven in armoede ondervinden. Ook Wonen Noordwest Friesland en Thús Wonen hebben aandacht voor dit feit.

Zij starten daarom de pilot ‘De VoorzieningenWijzer’. In deze pilot worden de krachten gebundeld met De Bewonersraad en de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadeel. De officiële aftrap van deze pilot is tijdens Wereldarmoededag op 17 oktober.
 
De VoorzieningenWijzer
De VoorzieningenWijzer helpt mensen geld te besparen en risico’s te beperken. Dit gebeurt door optimaal gebruik te maken van toeslagen en regelingen. Ook wordt kritisch gekeken naar de zorgverzekering en een voordeliger energiecontract. De corporaties en de beide gemeenten bieden 100 huurders een gratis adviesgesprek aan met een onafhankelijke adviseur van De VoorzieningenWijzer.
 
De adviseur van De VoorzieningenWijzer komt op afspraak bij de deelnemers thuis. Deze deskundige is op de hoogte van alle bestaande toeslagen en regelingen die zijn bedoeld om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Nadat de persoonlijke situatie is geïnventariseerd, helpt de adviseur ter plekke ook met het aanvragen of overstappen.
 
Besparen
Met De VoorzieningenWijzer hopen de woningcorporaties, De Bewonersraad en de gemeenten huurders te bereiken die inkomsten mislopen omdat zij niet weten op welke toeslagen en regelingen zij recht hebben. Door te besparen op vaste lasten kunnen zij hun inkomen verruimen en schulden voorkomen. Uit de praktijk blijkt dat er jaarlijks gemiddeld € 500,- bespaard kan worden op de vaste lasten.
 
Gratis en vertrouwelijk
Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. De bespaarexpert deelt gegevens van de pilotgroep van 100 huurders niet met de gemeente of woningcorporatie. Mensen zullen per brief en persoonlijk worden benaderd om mee te doen aan de pilot. Lees ook de flyer voor meer informatie. 

Deel deze pagina: