Nieuws van Wonen Noordwest Friesland

Nieuwe huurwoningen in Marrum & Sexbierum stap dichterbij!

10-10-2019 12:18:38

Op dinsdag 8 oktober ondertekenden Wally Kolthof, directeur Bouwbedrijf Kolthof, en Rein Hagenaars, directeur-bestuurder Wonen Noordwest Friesland, de bouw- en aannemingsovereenkomst voor de uitvoering van nieuwbouw in Marrum en Sexbierum.

Volgens Kolthof blijft het gezamenlijk zetten van een handtekening onder een overeenkomst altijd een mooi moment. ‘Dat ik hier bij de corporatie mijn werkzame leven ben gestart, geeft het net dat beetje extra’ aldus Kolthof. Hij vind het belangrijk dat Wonen NWF blijft investeren in betaalbare huurwoningen in dorpen. ‘Voor Wonen NWF zijn betaalbaarheid en duurzaamheid belangrijke doelstellingen. Daarop blijven wij als corporatie investeren’ zo geeft Hagenaars aan.
 
In Marrum realiseert Bouwbedrijf Kolthof namens Wonen Noordwest Friesland aan de Julianastraat in totaal 6 nieuwe huurwoningen, 3 levensloopgeschikte woningen en 3 kleine gezinswoningen. Start van de bouw wordt in het voorjaar van 2020 verwacht.
 
In Sexbierum gaat het om 5 nieuwe huurwoningen aan de Sixtuswei. Daar worden 2 levensloopgeschikte woningen en 3 kleine gezinswoningen gebouwd. De start van de bouw wordt in de loop van 2019 verwacht. Oplevering staat gepland voor medio 2020.
 
Deze woningen worden duurzaam en voor de toekomst gebouwd. Er is geen gasaansluiting aanwezig. Voor het verwarmen is een luchtwarmtepomp geïnstalleerd en de bewoners gaan elektrisch koken.


Impressie levensloopgeschikte woning


Impressie kleine gezinswoning

Deel deze pagina: