Nieuws van Wonen Noordwest Friesland

Straatpraat

04-04-2019 11:47:32

Wonen Noordwest Friesland komt naar u toe!

Op donderdag 28 maart organiseerden Wonen Noordwest Friesland en het gebiedsteam van gemeente Waadhoeke in Sint Annaparochie een Straatpraat.


De bewoners van de nieuw gebouwde levensloopbestendige woningen en kleine gezinswoningen aan de Steven Huygenstraat, Van Loonstraat en De Kempenaarstraat werden uitgenodigd om in hun eigen buurt langs te komen om mee te praten over hun buurt en om vragen te stellen aan beide partijen.

Onder het genot van een kopje koffie en thee werd besproken wat de pluspunten zijn van de buurt, wat beter kan en wat de bewoners zelf zouden willen en kunnen doen in hun buurt. En wat zou men eventueel samen zou willen organiseren.

We mochten maar liefst 30 bewoners verwelkomen! Een prachtige opkomst.

Veel zaken kwamen aan de orde, zowel de goede als minder goede punten van de buurt. De bewoners waarderen deze buurt heel erg en zijn blij met hun buren. Er hangt een goede sfeer en men staat voor elkaar klaar en kan beroep op elkaar doen als dat nodig is. Ook de rust en de centrale ligging in het dorp worden gewaardeerd. Kritische geluiden waren er over een aantal tuinen, bergingen, het tegelpad en de afrastering hier en daar. Ook communicatie is een blijvend punt van aandacht. De bewoners gaven aan meer dingen samen te willen doen zoals bijvoorbeeld gezamenlijk een buurtbarbecue organiseren.

Al met al een heel geslaagde Straatpraat! 

In de komende periode gaan we met meerdere straten en buurten in gesprek over hun woon- en leefomgeving.  

Deel deze pagina: