Nieuws van Wonen Noordwest Friesland

40-jarig jubileum Syds Schat bij Wonen Noordwest Friesland

14-02-2019 12:57:31

Op 1 februari 2019 was Syds Schat, Teamleider Service bedrijf, 40 jaar in dienst bij Wonen Noordwest Friesland! Een prachtig jubileum dat wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij konden laten gaan.

Op donderdag 7 februari jl. hebben wij samen met Syds en zijn familie dit jubileum gevierd en is hij in het zonnetje gezet. Met live muziek van zijn eigen band en een heerlijk buffet een heel geslaagd feest!
 
 
 
De carrière van Syds
 
Op 1 februari 1979 trad Syds in dienst van Woningstichting Noordwest Friesland, het huidige Wonen Noordwest Friesland. Hij was toen al drie jaar werkzaam in het onderhoud bij de woningstichting van de gemeente Barradeel en ging mee in de fusie tussen deze woningstichting en Woningstichting Noordwest Friesland. Syds ging aan de slag als ontstopper van rioleringen. Na een jaar werd hem gevraagd om het ‘fonds klein onderhoud’ gestalte te geven. Alle reparaties binnen de woning moesten hierbij worden gedaan.
 
Na de verhuizing van de corporatie in 1980 naar de Grietmansstraat heeft Syds samen met een collega het gehele magazijn op poten gezet en de inkoop geregeld via de groothandel. In de periode daarna groeide de buitendienst door. Naast het (klein) onderhoud hield Syds zich bezig met de (installatie) voormontage van keukens en douches. In 2004 heeft hij voor langere tijd het hoofd buitendienst vervangen. Ten gevolge daarvan is hij aangesteld als teamleider/planner van de buitendienst. Naast zijn kantoorwerk is hij nu nog ongeveer 4 uur per dag actief in het installatie/onderhoudswerk. In 1989 heeft hij samen met twee collega’s de ondernemingsraad opgericht, waarvan hij ongeveer zes jaar voorzitter was.
 
Nog een paar opvallende cijfers:
in deze 40 jaar heeft Syds 5 bedrijfsauto’s ‘versleten’. En met deze auto’s heeft hij ongeveer 600.000 km werkkilometers gemaakt door Noord West Friesland. De schatting is dat hij ongeveer 1000 wc potten heeft geplaatst, duizenden kranen, stortbakken enzovoorts heeft gerepareerd en vervangen en honderden stroomstoringen heeft opgelost. En het is nooit klaar!
 
In zijn vrije tijd houdt Syds zich bezig met muziek maken (gitaar/zang). Ook is hij gek op het rijden in en sleutelen aan en restaureren van (oude) auto’s en brommers en het repareren van apparaten en machines met elektrische of mechanische storingen. Daarnaast kaatst Syds en is hij al meer dan 25 jaar actief als kaatstrainer/coach.

 

Deel deze pagina: