Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Wonen Noordwest Friesland investeert in de jeugd!

Wonen Noordwest Friesland investeert in de jeugd!

Leestijd: 2 min

20 VMBO-leerlingen praktisch aan de slag

In de afgelopen vier weken heeft Wonen NWF een groep van 20 VMBO-leerlingen van het Middelsee college mogen ontvangen voor praktijklessen. Onder begeleiding van medewerkers van de corporatie gingen de jongeren praktisch aan de slag. Zo werden in de werkplaats 50 bloembakken getimmerd voor de Ondernemersvereniging St. Anna Vooruit. Deze staan inmiddels voorzien van een mooie kerstboom bij de verschillende ondernemers voor de deur. Daarnaast maakten de leerlingen een elektrische installatie op een bord en gingen ze met de timmermannen en installateurs mee op de bus. Ook kregen de jongeren een praktijkles op school. 

Het doel hiervan is om jongeren zo vroeg mogelijk te interesseren voor de bouw en techniek. ‘Het wordt een steeds groter probleem om jongeren binnen te halen in de bouw- en techniekbranche. Dat heeft twee oorzaken. Er zijn in verhouding minder jongeren en die kiezen steeds minder vaak dit soort beroepen’ aldus Syds Schat, die zelf al meer dan veertig jaar als installatiemonteur werkzaam is bij de corporatie. Graag wil hij zijn opvolgers opleiden en zijn vakkennis aan de volgende generatie doorgeven. 

Om in te spelen op dit probleem, is de corporatie vijf jaar geleden de samenwerking met VMBO en MBO scholen aangegaan. Door meerdere medewerkers van de corporatie worden theorie- en praktijklessen verzorgd op school en binnen het bedrijf. En dit begint zijn vruchten af te werpen! Meerdere jongeren hebben in de afgelopen jaren na deze theorie- en praktijklessen een vakstage van tien weken gevolgd bij de corporatie. En een aantal gaat verder in de bouw en techniek. Een mooi resultaat van deze samenwerking!

   
Bloembakken maken      Syds Schat geeft uitleg   Elektrische installatie     Hout bewerken