Nieuwsbericht

Welkom in Hallum!

Publicatiedatum: 12-10-2021

Van 30 september tot en met 7 oktober was het de ‘Week tegen Eenzaamheid’

In deze week stond ontmoeting en verbinding centraal. Wonen NWF richtte zich op het voorkomen van eenzaamheid. En hoe kun je dat beter doen dan door een gastvrije ontvangst in je nieuwe woonomgeving.

Hallum stelt zich voor 
Op de vraag om samen met ons iets te organiseren voor nieuwe inwoners, reageerden Dorpsbelang Hallum en hun Omtinkers enthousiast. Direct waren ze bereid om voor hun nieuwe dorpsgenoten een mooie avond te organiseren. Het voorstellen van het dorp aan de nieuwe inwoners stond centraal.

Niet alleen Dorpsbelang en de Omtinkers stelden zich voor. Ook alle verenigingen in het dorp waren aanwezig en vertelden enthousiast over de mogelijkheden. Daarnaast was er een interessante voorstelling van Historisch Hallum met prachtige foto's en uitleg. 

Nieuwe inwoners
Wonen NWF had haar nieuwe huurders in Hallum uitgenodigd. In totaal kwamen er maar liefst 35 nieuwe inwoners op deze avond af. Onder hen waren 14 huurders. Er werden al snel contacten gelegd. En de eerste acties werden uitgezet. Zo hebben statushouders een afspraak voor een bijeenkomst in de bibliotheek. Een nieuwe huurder meldde zich als vrijwilliger bij de Omtinkers. Hij kan goed schilderen. En er waren nieuwe leden voor verschillende verenigingen. Iedere aanwezige ging naar huis met een Hallumer tasje/goodiebag. 

Kortom een geslaagde avond! Zeker voor herhaling vatbaar.
 
           
Diverse verenigingen vertellen over hun activiteiten

 

Deel deze pagina