Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Waarschuwing: betaal geen kosten voor uw inschrijving als woningzoekende!

Waarschuwing: betaal geen kosten voor uw inschrijving als woningzoekende!

Leestijd: 1 min

Uw inschrijving in FrieslandHuurt is gratis

Heeft u een vage e-mail of SMS-bericht ontvangen waarin staat dat uw inschrijving bij WoningNet of FrieslandHuurt verloopt? En moet u verlengingskosten betalen? Ga hier niet op in

Wij krijgen meldingen binnen dat sommige woningzoekenden een mail of SMS ontvangen. In dit bericht staat dat ze hun inschrijving bij WoningNet of FrieslandHuurt kunnen verlengen via Ideal. Er zit een link bij waarmee betaald kan worden. Ook kan een automatische machtiging voor deze betaling worden afgegeven.  

Deze mails en SMS-berichten hebben niets te maken met Wonen Noordwest Friesland en FrieslandHuurt en zijn niet door ons verstuurd. Het zijn zogenaamde ‘phishing mails’, valse berichten, waarmee ze u proberen te verleiden tot het betalen van een geldbedrag.

Ga niet op het verzoek in en betaal dit soort verzoeken niet!

In het programma Opgelicht van Avro Tros is dit onderwerp ook ter sprake gekomen. Meer leest u op de website van dit programma.