Nieuwsbericht

Vakkennis overdragen aan een volgende generatie

Publicatiedatum: 18-02-2021

Al meer dan 41 jaar werkt Syds Schat als allround installatiemonteur bij Wonen Noordwest Friesland

Sinds vorig jaar maakt hij gebruik van het generatiepact: corporatiemedewerkers vanaf 63 jaar kunnen een dag in de week minder gaan werken. De vrijgekomen uren worden opgevuld door jongere collega’s onder de 35 jaar. Schat is één van de eerste medewerkers bij Wonen Noordwest Friesland die van de regeling gebruikmaakt. 

Vakmensen hard nodig
Samen met collega’s is Schat actief om jongeren in vakopleidingen te interesseren voor werken in de bouw of in de (installatie)techniek. Hij geeft les op het vmbo. Kinderen komen bij de corporatie een paar dagen meelopen. Ze organiseren met de scholen in Friesland techniekdagen, ook doen ze mee aan de landelijke girlsday. 

Graag wil hij zijn opvolgers opleiden en zijn vakkennis aan de volgende generatie doorgeven. ‘We brengen kinderen zo in een vroeg stadium in aanraking met bouw en techniek. Dat is tegenwoordig niet meer zo populair bij jongeren. Terwijl we nu en in de toekomst vakmensen hard nodig hebben. Kijk alleen al naar de opgave om woningen gasvrij te maken.’ aldus Schat. 

Lees hier het hele artikel. 
 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden