Nieuwsbericht

Tevreden huurders Wonen Noordwest Friesland

Publicatiedatum: 18-11-2021

Huurders waarderen dienstverlening met gemiddeld een mooie 8!

De huurders van Wonen Noordwest Friesland zijn tevreden over de dienstverlening van de corporatie. Dat blijkt uit het onderzoek dat brancheorganisatie Aedes met haar jaarlijkse Benchmark heeft uitgevoerd. Aan dit onderzoek deden bijna 300 corporaties mee. Het geeft een beeld van de prestaties van elke corporatie en van de gehele sector. 

Wat zeggen onze huurders?
Gemiddeld geven onze huurders de dienstverlening van de corporatie een 8. Dit cijfer ligt hoger dan het gemiddelde huurdersoordeel van een 7,7 van alle corporaties uit het onderzoek. Zowel de nieuwe huurders als huurders met een reparatieverzoek waarderen Wonen Noordwest Friesland met een dikke 8! En daar zijn we trots op! 

In het onderzoek is ook gevraagd hoe huurders hun woning ervaren. Landelijk geven huurders een 7 voor de kwaliteit van hun woning. Bij Wonen Noordwest Friesland ligt dit op een hele mooie 7,1. 

Hoe doen we het verder?
Wonen NWF scoort een C als het gaat om de Bedrijfslasten. Wonen Noordwest Friesland investeert in de toekomst van de organisatie, waardoor deze kosten wat hoger liggen. Intern kijken we waar we nog kunnen besparen. Ten aanzien van duurzaamheid liggen we goed op koers. We investeren volop in de verduurzaming van woningen, met isolerende maatregelen en zonnepanelen. Onze nieuwe woningen zijn duurzaam en voorzien van moderne technieken. 

Reactie Wonen NWF
Wij zijn heel tevreden met deze uitkomsten uit de Aedes Benchmark’ aldus Martine Huizinga, directeur-bestuurder van Wonen NWF. ‘Het huurdersoordeel is voor ons één van de belangrijkste onderdelen. We doen het uiteindelijk voor onze klant. Door corona hebben we in het afgelopen jaar niet al onze dienstverlening uit kunnen voeren. Dan is het prachtig om te zien dat we toch zo goed scoren!

Met elkaar werken we hard aan het verder verbeteren van onze dienstverlening. Het bieden van betaalbare kwalitatieve goede huurwoningen in een fijn dorp is voor ons speerpunt in ons werk. Het is mooi dat dat positief door onze huurders wordt gewaardeerd. In het komende jaar gaan we verder op de ingezette weg. Dit doen we samen met onze huurders, onze belanghouders en onze eigen organisatie'. 

Bekijk de Factsheet Aedes Benchmark voor alle resultaten. 

Deel deze pagina