Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Tevreden huurders Wonen Noordwest Friesland!

Tevreden huurders Wonen Noordwest Friesland!

Leestijd: 2 min

Waardering huurders gestegen van 7,6 naar 7,8 in Aedes Benchmark

De huurders van Wonen Noordwest Friesland zijn tevreden over de dienstverlening van de corporatie. Dat blijkt uit het onderzoek dat brancheorganisatie Aedes met haar jaarlijkse Benchmark heeft uitgevoerd. Aan dit onderzoek deden bijna 300 corporaties mee. Het geeft een beeld van de prestaties van elke corporatie en van de gehele sector. 

Huurdersoordeel
De huurders van Wonen NWF geven de dienstverlening van de corporatie gemiddeld een mooie 7,8, een B in de Aedes Benchmark. Dit cijfer is gestegen ten opzichte van de gemiddelde 7,6 vorig jaar. Ook ligt deze 7,8 van Wonen NWF hoger dan het gemiddelde huurdersoordeel van een 7,6 van alle corporaties uit het onderzoek. 

Waardering kwaliteit woning
In het onderzoek is ook gevraagd naar de waardering van huurders voor hun woning. Landelijk geven huurders voor de kwaliteit van hun woning een 6,9. Bij Wonen NWF ligt dit op een hele mooie 7,2. 

Overige prestatievelden
Wonen NWF scoort een A als het gaat om de Bedrijfslasten. Een prachtige score die aangeeft dat de organisatiekosten laag liggen. Ook scoren we mooi op het onderdeel Betaalbaarheid, €497,- ten opzichte van landelijk €531,-. Ten aanzien van duurzaamheid liggen we goed op koers naar een gemiddeld label B voor onze woningen in 2021. Daarbij is de Energie-Index gedaald naar 1,51. 

Reactie Wonen NWF
Wij zijn heel tevreden met deze uitkomsten uit de Aedes Benchmark’ aldus Martine Huizinga, nieuwe directeur-bestuurder van Wonen NWF. ‘Binnen onze corporatie wordt hard gewerkt aan het verder verbeteren van onze dienstverlening. Het bieden van betaalbare kwalitatieve huurwoningen, huurderstevredenheid en duurzaamheid zijn voor ons speerpunten in ons werk. Het is mooi dat dat positief door onze huurders wordt gewaardeerd. In het komende jaar gaan we verder op de ingezette weg. Dit doen we samen met onze huurders, stakeholders en onze eigen organisatie!