Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Techniekleerlingen bezoeken Wonen NWF

Techniekleerlingen bezoeken Wonen NWF

Leestijd: 2 min

Vrijdag 8 juli werkt Wonen NWF mee aan de 'Techniekroute'

De hele ochtend is het een komen en gaan van leerlingen van Campus Middelsee / CSG Ulbe van Houten uit Sint Annaparochie. 

Medewerkers Jan, Klaas en Syds hebben een leuke presentatie voorbereid over elektra en tegelzetten. Ze vertellen over hefboomwerking en constructies en laten zien hoe dit in de praktijk werkt. Daarnaast vertellen ze wat medewerkers van de corporatie zoal doen. Ook gaan de jongeren zelf aan de slag. 
  
Klaas Cuperus geeft uitleg                                         Tegelsnijden

Meer jongeren in de techniek
Wonen NWF zet zich al jaren in voor het aantrekken van meer jongeren in de techniek. Door middel van speeddates, stages, theorie en praktijklessen proberen we jongeren in een zo vroeg mogelijk stadium te interesseren voor de technische beroepen. 

De Techniekroute
Leerlingen van de 1e klas van Campus Middelsee / Ulbe van Houten krijgen een rondleiding bij verschillende bedrijven in de bouw en techniek. Doel is om de leerlingen te laten zien welke bedrijven er allemaal zijn in onze regio, wat ze doen en welke beroepen er zijn. Het idee erachter is dat de leerlingen ten eerste een goede keuze maken wat ze later willen worden en ten tweede, dat ze na hun opleiding een baan gaan zoeken in de eigen omgeving.