Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Sport en ontmoeting op terrein voormalige Harnehal Tzummarum

Sport en ontmoeting op terrein voormalige Harnehal Tzummarum

Leestijd: 1 min

Op donderdag 23 februari was het zover

Jan van der Werf, voorzitter Dorpsbelang Tzummarum Firdgum, en Martine Huizinga, Directeur-bestuurder van Wonen NWF, ondertekenden de bruikleenovereenkomst van het terrein waar eerder de Harnehal in Tzummarum stond. De locatie wordt door Dorpsbelang aangepakt om er een terrein voor sport en ontmoeting van te maken. Het bestuur hoopt dat de plannen begin 2024 gerealiseerd zijn.

Bijdrage vanuit verschillende partijen
Gemeente Waadhoeke heeft een bijdrage gereserveerd voor het projectplan van Dorpsbelang. Het wachten is op groen licht van de wethouder. Daarnaast worden nog aanvullend subsidies aangevraagd bij andere partijen om het financieringsplan rond te krijgen. Wonen NWF stelt de grond zonder kosten beschikbaar om het plan te kunnen realiseren.

Namens Wonen NWF heeft Gebiedsregisseur Willem Seepma het hele traject van sloop tot herontwikkeling van de locatie begeleid. Dorpsbelang hoopt in mei of juni 2024 de locatie te kunnen openen.