Nieuwsbericht

Seniorencomplex Hallum heet voortaan Nij Goslinga State

Publicatiedatum: 14-10-2022

Het seniorencomplex aan het Blikkelân in Hallum had nog geen naam

Informatiecentrum Historisch Hallum liet Wonen NWF weten de geschikte naam voor dit complex te hebben: Nij Goslinga State. Dit omdat op dezelfde plek vroeger Goslinga State stond. Daar stemden alle bewoners enthousiast mee in. 

Op dinsdag 11 oktober werd deze nieuwe naam onthuld. Onder toeziend oog van de bewoners onthulden Sijmen van den Berg van Informatiecentrum Historisch Hallum en Jan Terpstra, bewoner van het eerste uur, de nieuwe naam. Het werd een gezellige ochtend op de galerij. Met koffie, thee en een lekker gebakje. 

Tevreden over nieuwe naam 
De bewoners zijn er trots op in Nij Goslinga State te wonen. ‘Een chique naam voor een perfecte plek’ zo werd gezegd. Wel vroegen ze zich af ‘wy krije gjin hierferheging no wol’. En gekscherend tegen een buurman die een kijkje kwam nemen ‘dyn hûs is yn ien kear mear wurdich jonge.’ 

Om elkaar denken
Het seniorencomplex aan het Blikkelân is gebouwd in 2006. Wonen NWF verhuurt hier 12 appartementen. Vier van de bewoners wonen er al sinds de bouw in 2006. Ze geven aan hier heel prettig te wonen. Een mooie plek met fijne buurtgenoten, waar mensen nog om elkaar denken.

    
Toespraak de heer Van den Berg                               Gezelligheid op de galerij

 

Deel deze pagina