Nieuwsbericht

Samen aan de slag!

Publicatiedatum: 12-11-2021

Tuindag in Ferwert

Op zaterdag 6 november was het zover: een ‘Tuindag’ in Ferwert. Samen met de bewoners, Omtinkers, Doarpsbelang en vrijwilligers stroopten medewerkers van Wonen NWF de mouwen op. De tuinen van de Roulastrjitte en de Camminghastrjitte werden aangepakt. 

De straat en het dorp een stukje mooier maken 
De bewoners van deze straten hadden aangegeven dat ze graag wat aan hun straatbeeld wilden veranderen. Samen bedachten we het idee om een ‘Tuindag’ te organiseren. Niet alleen om de straat en Ferwert een stukje mooier te maken. Maar ook goed voor de onderlinge verbinding, elkaar leren kennen en elkaar helpen. 

Enthousiast aan de slag
Zaterdagochtend stond om 10.00 uur een enthousiaste groep vrijwilligers klaar. Samen flink aan de slag. Tuinen en straten werden aangepakt,  spullen werden opgeruimd. Gelukkig konden we kosteloos terecht bij de vuilstort van de gemeente. Ook werden voorjaarsbollen gepland, zodat de straten er straks in het voorjaar kleurrijk uitzien. Na het harde werken konden we samen genieten van een lekker broodje kroket, die Timpaan bij café Het Hoekje had geregeld. 

Prachtig om zo met elkaar bezig te zijn in het dorp. Het levert niet alleen een mooiere straat en dorp op, maar ook energie en onderlinge verbinding. 

     

Deel deze pagina