Nieuwsbericht

Samen aan de appeltaart

Publicatiedatum: 06-10-2020

Vindingrijke dorpsbewoners organiseren corona-proof activiteiten

Wonen Noordwest Friesland zet zich al jaren in voor leefbare straten en dorpen voor haar huurders. Wie ideeën heeft voor nieuwe plannen en projecten, kan bij de corporatie een aanvraag doen voor expertise of financiële ondersteuning. Voor kleine initiatieven kan dat via Losse fearren – een laagdrempelige subsidieregeling die bewoners met goede ideeën een financieel steuntje in de rug geeft van maximaal 300 euro. 

Corona-proof samen bezig in je dorp
Dit jaar gaan veel activiteiten vanwege corona niet door. Dat is extra jammer omdat mensen juist vaker thuis zijn. Gelukkig pakken vindingrijke mensen deze handschoen op, en organiseren corona-proof activiteiten. In veel dorpen bezorgden vrijwilligers in het voorjaar – toen veel mensen verplicht thuis zaten – deur aan deur een bloemetje. Op sommige plaatsen zijn de uitgebloeide bolletjes weer ingezameld en planten vrijwilligers die de komende weken in het gemeenteplantsoen.

Online bingo in Oosterbierum
In Oosterbierum draagt Losse fearren deze herfst bij aan een bingoavond voor het hele dorp. Deelnemers krijgen hun bingo-kaarten thuisbezorgd en kunnen op YouTube live de trekking volgen. Wie bingo heeft mag bellen en krijgt direct zijn prijs thuisbezorgd. Wie belt met valse bingo mag in de uitzending een liedje zingen. 

Samen aan de appeltaart in Spannum
Ook in Spannum staat dit najaar nog een mooi project op stapel. Wie dat wil, krijgt een bakpakket thuisbezorgd. Daarin zitten appels en peren die Spannummers met fruitbomen doneren, aangevuld met boter, krenten, eieren en meel. Daarmee bak je twee taarten: eentje om op te eten, en eentje om weg te geven. 

Ook een goed idee voor de mensen in uw dorp? 
Wilt u één van deze projecten in eigen dorp uitvoeren of heeft u een ander goed idee? En staan er in uw dorp huurwoningen van Wonen Noordwest Friesland? Dan kunt u een aanvraag doen voor een bijdrage van maximaal 300 euro op de website van Losse fearren. Op deze website kunt u ook inspiratie opdoen en een quickscan uitvoeren om te zien of het project in aanmerking komt voor een losse fear. 
 

 

Deel deze pagina