Nieuwsbericht

Realisatie nieuwbouw Grote Streek Hallum stap dichterbij

Publicatiedatum: 23-10-2020

Bouw unieke tuinmuur Hallum van start

Op de terp in Hallum is gestart met de bouw van een unieke tuinmuur. De muur van 50 meter lang vormt een scheiding tussen particuliere tuinen en de publieke ruimte. De tuinmuur is onderdeel van een totale herinrichting van de Terp in Hallum dat het historische karakter van het dorp moet versterken. Wethouder Esther Hanemaaijer kwam samen met voorzitter van dorpsbelang Hallum Sieta van der Woude langs om letterlijk een ‘steentje bij te dragen’ aan de bijzondere herinrichting.

Bijzonder project
De herinrichting is onderdeel van het bijzondere project Terpen & Wierden, dat Wonen Noordwest Friesland in samenwerking met de gemeente Noardeast-Fryslân, dorpsbelang en Landschapsbeheer Friesland in Hallum realiseert. In het plan wordt de radiaalstructuur van de terp versterkt. Ook het zicht op de kerk, die zich bovenop de terp bevindt, wordt met deze herinrichting versterkt. 

Nieuwbouw
Met deze muur is de realisatie van de nieuwbouw aan de Grote Streek een stap dichterbij. Na sloop van de 14 woningen in 2019 is het gebied opnieuw ingericht en bouwrijp gemaakt. In 2021 worden tien nieuwe energiezuinige woningen terug gebouwd. Twee daarvan zijn levensloopgeschikt en acht woningen zijn geschikt voor 1-2 persoonshuishoudens. Een mooie aanvulling op ons woningbezit in Hallum. 

 

Deel deze pagina