Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Oudste huurder 104 jaar!

Oudste huurder 104 jaar!

Leestijd: 2 min

Bloemen en gebak voor mevrouw De Haan

Wonen Noordwest Friesland heeft huurders van verschillende leeftijden. De jongste is 18 jaar en de oudste maar liefst 104! Deze oudste huurder, mevrouw De Haan, bereikte op zaterdag 7 mei deze gezegende leeftijd. Met een bloemetje en een doos gebak gingen gebiedsregisseurs Anja Boersma en Willem Seepma bij haar op bezoek. 

    
Anja Boersma overhandigt bloemen en taart              Een mooi bordje bij de voordeur
aan mevrouw De Haan

Ik leef gewoan troch
We worden ontvangen door de tantezegger van mevrouw. Die komt wekelijks langs bij mevrouw De Haan. Mevrouw woont al jaren naar alle tevredenheid in het wooncomplex Offingaburg te Hallum. Haar dagelijkse zorg krijgt ze van de kleinschalige woonvoorziening voor ouderenzorg Fidesta Offingaburg.

Mevrouw De Haan is geboren in Anjum en opgegroeid in Blije. Sinds haar trouwen woont ze in Hallum. Haar man is enige tijd geleden overleden. Tot hun verdriet zijn ze kinderloos gebleven, ‘mar je moatte troch’ zo zegt mevrouw.  

Als we het hebben over dat ze zo oud is geworden, geeft ze aan ‘Ach, in jier is samar om, ik leef gewoan troch. Ik doch niks bysûnders, ik bliuw rêstich’. 

Mevrouw De Haan is nog steeds goed pienter. Ze leest erg graag. Dagelijks spelt ze de krant en leest veel boeken. 

De fisite foar in tichte doar
Mevrouw De Haan weet goed wat ze wil. In de gemeenschappelijke ruimte zitten buren en de zorg klaar om haar verjaardag te vieren. Maar ze is stellig dat ze daar nu niet naar toe wil. ‘As je jierdei binne, bliuw je thús, oars stiet fisite foar in tichte doar’ zo geeft ze aan. Als de tantezegger aanbiedt de kopjes af te ruimen en de visite op te vangen, blijft ze bij haar standpunt ‘ik bliuw hjir’. 

Volgend jaar weer
Bij het afscheid bedankt ze ons voor het bezoek, de bloemen en het gebak. We spreken af dat we volgend jaar weer langskomen voor haar 105e verjaardag.