Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Mooie gesprekken aan de voordeur!

Mooie gesprekken aan de voordeur!

Leestijd: 3 min

Wat vinden onze huurders van hun woning en woonomgeving?

En hoe vinden ze dat wij het als corporatie doen? Om dit te weten te komen, gingen wij op 22 juni ons werkgebied in. In verschillende dorpen gingen wij in gesprek met onze huurders. In tweetallen belden wij aan – coronaproof natuurlijk. Wij vroegen wat onze huurders van hun woning vinden. Wonen ze fijn? En hoe is de woonomgeving? Ook wilden we graag weten wat onze huurders van ons vinden. Hoe doen wij het als corporatie? En wat kan er nog beter? 

Dit leverde mooie gesprekken op
Aan de voordeur, maar ook met een kop koffie en een lekker koekje aan de keukentafel. Wij werden heel hartelijk ontvangen door onze huurders. De medewerkers die in Dronrijp de gesprekken aangingen, werden uitgenodigd bij het koffie-uurtje in de lokale bieb. Daar konden ze ter plaatse een huurder bevragen. Als dank voor het meedoen aan deze gesprekken, ontvingen de huurders een vrolijke zomerbloeier. 

   
In gesprek in de bieb in Dronrijp                                 Collega's in het dorp aan de lunch

Huurders zijn tevreden en gelukkig
Over het algemeen zijn onze huurders tevreden over en gelukkig met hun woonsituatie. Tussen de 10-15% van de huurders beoordeelt de woning, de woonomgeving of de woonsituatie als neutraal, niet fijn of is er niet gelukkig mee. 

De gemaakte opmerkingen wat er beter kan of anders moet, gaan vooral over:
•    De woonomgeving: de staat van de tuinen en het groen in de buurt, de aanwezige rommel.
•    De bewoners/buren: veel nieuwe bewoners, het is allemaal wat onpersoonlijker, verschillen in het gedrag van mensen. 
•    Communicatie: in de communicatie met en van de corporatie kunnen sommige dingen beter en sneller gedaan worden. 

Wat doen we met deze informatie? 
Wonen Noordwest Friesland is dit jaar gestart met het opstellen van een nieuwe Klantvisie en een nieuw Ondernemingsplan. Wie zijn wij, wat doen wij en voor wie doen we dit. En hoe werken we daarin samen met onze belanghouders. Het opstellen van deze plannen doen we niet alleen. Dit doen we interactief en in samenwerking met onze belanghouders. We gaan in gesprek met partijen als de gemeente, welzijnsinstellingen, zorgpartijen. Maar ook vooral met onze huurders en de dorpen. De resultaten uit deze gesprekken nemen wij mee in onze nieuwe plannen. De praktische vragen die huurders daarnaast nog hadden, gaan we mee aan de slag!