Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Jouke Spoelstra versterkt Raad van Commissarissen Wonen NWF

Jouke Spoelstra versterkt Raad van Commissarissen Wonen NWF

Leestijd: 2 min

De Raad van Commissarissen heeft Jouke Spoelstra per 1 juli benoemd als lid

Wij zijn blij met de benoeming van Jouke Spoelstra als nieuwe commissaris’, aldus directeur-bestuurder Martine Huizinga. ‘Hij brengt veel ervaring en zijn eigen kijk mee. Als wethouder kent hij het politieke speelveld. Hij kent lokale gemeenschappen en de onderlinge betrokkenheid bij hun woonomgeving'. Ook voorzitter Frans Kooiker is blij met de versterking door Jouke Spoelstra. ‘Met zijn komst krijgen we als RvC nog meer aansluiting en gevoel bij de maatschappelijke opgave die de woningcorporatie in de dorpen in Noord Friesland heeft’ zo geeft hij aan. 

De heer Jouke Spoelstra 
Jouke Spoelstra is 32 jaar en werkzaam als wethouder in de gemeente Achtkarspelen. Hij is geboren en getogen in het Friese Drogeham. Daardoor weet hij met welke uitdagingen dorpen te maken hebben: op voorzieningenniveau en in bijvoorbeeld het bemachtigen van een woning. Maar hij weet ook waar de kansen liggen. 

De heer Spoelstra kent de politiek goed. Zowel inhoudelijk als op bestuurlijk niveau heeft hij zijn sporen verdiend. Zijn achtergrond en ervaring neemt hij mee in zijn commissariaat. 

Daarover zegt hij ‘dat wij als hechte gemeenschappen om elkaar denken en betrokken zijn bij onze eigen woonomgeving. Deze persoonlijke ervaring als inwoner van het Friese platteland gecombineerd met de ervaring als wethouder om inwoners te betrekken bij het beleid en hun eigen regio wil ik graag inzetten voor Wonen Noordwest Friesland en haar huurders. Wonen gaat wat mij betreft allang niet meer over enkel een dak boven je hoofd, maar je letterlijk en figuurlijk thuis voelen in je eigen dorp en omgeving.’