Nieuwsbericht

De mensen van Wonen NWF!

Publicatiedatum: 31-01-2020

In de serie 'De mensen van Wonen NWF' stelt een aantal medewerkers van de corporatie zich nader aan u voor.

Wie zijn nou de mensen die bij de corporatie werken? En wat voor functie hebben ze binnen Wonen NWF? Deze eerste aflevering gaat over Reinoud Idzinga, werkzaam als opzichter. 

Opzichter Reinoud Idzinga stelt zich nader voor
Reinoud Idzinga werkt sinds 2007 bij Wonen Noordwest Friesland. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen, een zoon en een dochter. Zijn vrije tijd besteedt hij aan zijn gezin, tuinieren en sporten. Ook is hij erg geïnteresseerd in de bouw, het ontwerpen van gebouwen en de mogelijkheden die er zijn in bestaande bouw. ‘Ik vind het erg interessant om te ontdekken wat wel en niet kan in de bouw, er is op dit moment zoveel mogelijk’ zo geeft hij aan.

Achtergrond
Reinoud heeft na het behalen van zijn LTS diploma de MTS gevolgd. Daarbij heeft hij stage gelopen bij een woningcorporatie. ‘Dat werk beviel mij heel goed. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik mocht blijven. En dat mocht!’ aldus Reinoud. Na het behalen van zijn MTS diploma is hij bij de corporatie blijven werken en heeft hij het opzichtersdiploma BNA-VTS gehaald. 

In de afgelopen jaren heeft hij het diploma Binnenhuisarchitectuur gehaald. Kort geleden heeft hij de HBO studie Architectuur met goed gevolg afgerond. 

Opzichter bij de corporatie
Reinoud heeft bij meerdere corporaties verschillende functies gehad. Zo is hij werkzaam geweest als werkvoorbereider en technisch administratief medewerker. Nu is hij al weer een aantal jaren Opzichter. ‘Het werk van een opzichter is heel breed en afwisselend’ zo geeft hij aan. ‘Van het controleren van buitenonderhoud en aangebrachte comfortverbeteringen, het opnemen van klachten en daarmee aan de slag gaan, de eindinspectie van een woning tot de oplevering van een woning voor de nieuwe huurder. Geen dag is hetzelfde. Veel gebeurt nu ook digitaal, dat werkt prettig.’ 

          
Digitaal opnemen van de woning                 

Waarom de corporatie? 
Zoals gezegd, Reinoud is vanuit zijn opleiding de corporatie wereld ingerold. Geen bewuste keuze, maar wel een bewuste keuze om er te blijven werken! En hij wist dat de wereld van de bouw niet echt bij hem paste.  

Wat maakt het werken bij een corporatie zo leuk? 
Reinoud vertelt: ‘Vooral het feit dat elke dag anders is. De baan kent veel flexibiliteit en eigen inbreng. Je komt bij mensen thuis en hebt veel contact met mensen. Ook werk je samen met verschillende partijen, zoals aannemers, installateurs en gemeenten.’ 

Als opzichter krijg je veel verschillende vragen en problemen waarmee je te maken hebt. Het is iedere keer weer een uitdaging om een passende oplossing te bedenken. Geen dag is hetzelfde in dit werk, het is heel afwisselend.’ Reinoud geniet ervan als hij problemen voor huurders weet op te lossen. Het team werkt goed samen en staat ook voor elkaar klaar. Ook het samenwerken met andere partijen vind hij erg leuk. Als linking-pin staat hij tussen partijen om te zorgen dat zaken voor huurders geregeld worden. Natuurlijk wel in samenspraak en samenwerking met de huurder. 

Wonen Noordwest Friesland is een mooie organisatie om te werken. 'Je krijgt veel vrijheid om je werkzaamheden in te richten en zaken die er zijn, op te lossen' aldus Reinoud. Kort geleden heeft Reinoud zijn 12,5 jarig werkjubileum bij Wonen Noordwest Friesland gevierd. Een mooie mijlpaal! 

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden