Nieuwsbericht

Pilot VoorzieningenWijzer in Noardeast-Fryslân

Publicatiedatum: 23-12-2019

100 huurders krijgen de mogelijkheid om gemiddeld € 500,- te besparen op hun vaste lasten

 

Ruim 1 miljoen Nederlanders ondervindt dagelijks de gevolgen van het leven in armoede. Ook Wonen Noordwest Friesland en Thús Wonen hebben aandacht voor dit feit. Daarom zijn zij de pilot ‘De VoorzieningenWijzer’ gestart. In deze pilot worden de krachten gebundeld met De Bewonersraad en de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadeel. 

De VoorzieningenWijzer
De VoorzieningenWijzer helpt mensen geld te besparen en risico’s te beperken. Dit gebeurt door optimaal gebruik te maken van toeslagen en regelingen en kritisch te kijken naar een passende zorgverzekering en een voordeliger energiecontract. De corporaties en beide gemeenten bieden 100 huurders een gratis adviesgesprek aan met een onafhankelijke adviseur van De VoorzieningenWijzer.

De adviseur van De VoorzieningenWijzer komt op afspraak bij de deelnemers thuis. De adviseur is op de hoogte van alle bestaande toeslagen en regelingen die zijn bedoeld om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Tijdens dit gesprek kijkt deze adviseur samen met de huurder of er maandelijks geld kan worden bespaart op de vaste lasten. Nadat de persoonlijke situatie is besproken, helpt de adviseur ook direct met het aanvragen of overstappen. 

Besparen
Met De VoorzieningenWijzer hopen de woningcorporaties, De Bewonersraad en de gemeenten huurders te bereiken die inkomsten mislopen omdat zij niet weten op welke toeslagen en regelingen zij recht hebben. Door te besparen op vaste lasten kan het inkomen worden verruimd en kunnen schulden worden voorkomen. Uit de praktijk blijkt dat jaarlijks een besparing mogelijk is van gemiddeld € 500,- op de vaste lasten. 

Gratis en vertrouwelijk
Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. Alles wat de huurder met de bespaarexpert bespreekt, blijft tussen de huurder en de adviseur. Deze informatie wordt niet aan de gemeente of corporatie doorgegeven. 

Pilot
In de afgelopen periode is een groep huurders per brief en persoonlijk benaderd om mee te doen aan de pilot. Ook kunnen huurders zich zelf hier aanmelden voor deze pilot. 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden