Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws ‘Het ziet er prachtig uit!’

‘Het ziet er prachtig uit!’

Leestijd: 2 min

Enthousiasme over nieuwbouw in Minnertsga

In Minnertsga wordt druk gebouwd. Na sloop van meerdere woningen worden in totaal 20 nieuwe huurwoningen gebouwd. Het gaat om vijf nieuwe woningen aan de Vikarijbuorren en 15 nieuwe woningen aan de Fjildleane en Collot d’Escurystrjitte. 

Sleuteluitreiking Vikarijbuorren
Aan de Vikarijbuorren is hard gewerkt aan vijf nieuwe woningen. Drie woningen zijn geschikt voor 1 á 2 personen en twee woningen zijn levensloopgeschikt. Op woensdag 13 april konden de nieuwe bewoners een kijkje nemen. Men was erg enthousiast! Maten werden opgenomen en keukens werden geïnspecteerd. Op woensdag 3 mei kregen ze de sleutel van hun nieuwe woning. Nu kan het klussen beginnen om er een echt thuis van te maken! 

Nieuwbouw Vikarijbuorren 

15 nieuwe woningen Fjildleane en Collot d’Escurystrjitte
Op dinsdag 26 april konden de toekomstige bewoners voor de woningen aan de Fjildleane en de Collot d’Escurystrjitte een kijkje nemen in hun woning. Op deze locatie wordt nog druk gebouwd aan in totaal 15 nieuwe woningen. 13 hiervan zijn geschikt voor 1 á 2 personen en twee woningen zijn levensloopgeschikt. Door de bouwactiviteiten konden niet alle woningen opengesteld worden. Maar iedereen kon wel een goed beeld krijgen hoe de woningen eruit komen te zien. 

Nieuwbouw 1-2 persoonswoningen Collot d'Escurystrjitte

‘Het ziet er prachtig uit!’
Alle aanwezigen waren erg enthousiast en tevreden over de toekomstige woning. ‘Het ziet er prachtig uit’ aldus meerdere nieuwe bewoners. De huurders mogen zelf hun keuken uitzoeken. Bij enkele woningen was de nieuwe keuken al geplaatst. Voor de bewoners erg leuk om te zien. ‘Nu kan ik ook goed zien wat ik heb uitgezocht en hoe het in de ruimte staat. Prachtig, ik ben erg tevreden!’ 

Nieuwe keuken 

Ook de architectuur wordt gewaardeerd. ‘Leuk zo met die dakkapellen, dat geeft een speels effect en voor de bewoners veel ruimte boven’ zo vertelde een enthousiaste bewoner. 

Oplevering aantal woningen vertraagd
Helaas krijgen wij met de bouw van dit project ook te maken met tegenslagen. Zo zijn nog niet alle onderdelen van de warmtepompen geleverd. Daardoor is het niet mogelijk om alle woningen op de eerder aangegeven datum op te leveren. Samen met de bewoners proberen we tot passende oplossingen te komen, zodat iedereen straks met een goed gevoel kan terugkijken op dit traject.