Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Hele geslaagde Girlsday!

Hele geslaagde Girlsday!

Leestijd: 2 min

Aan de slag in een lege woning!

Op donderdag 30 maart was het weer Girlsday. Een landelijk initiatief om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Welke beroepen zijn er in deze sectoren en welke dames werken al in de techniek. En ook om de meiden enthousiast te maken voor een beroep in deze sectoren. Wonen NWF werkt hier ieder jaar enthousiast aan mee. Graag zouden wij meer vrouwen in de techniek zien. Twee groepen meiden van Campus Middelsee kwamen langs. 

De dames van Wonen NWF ontvingen de meiden
Annette Loopstra, Marga Bouwman, Vera Bakker en Wapkje van der Veer werken al jaren in een technische omgeving bij de corporatie. Zij zouden het leuk vinden dat er meer vrouwen in de techniek komen werken. Oud-installateur Syds Schat was ook aanwezig om te helpen en te vertellen over het werk. 

Aan de slag in een lege woning 
We hadden de meiden uitgenodigd in een lege huurwoning. Twee groepen kwamen langs aan de Van Burmaniastraat in Sint Annaparochie. Daar waren verschillende activiteiten. Zo konden ze een plint op maat zagen, een stukje kitten, armbandjes maken van elektriciteitsdraad en spijker slaan. Ook de lekkere versnaperingen vielen erg in de smaak bij de dames. 

Met een mutatielijst gingen ze door de woning om gebreken te constateren. Daarnaast konden ze aan de hand van vragen de plattegrond van de woning lezen. Een veelzijdig programma, dat goed aansloeg bij de meiden.

De reacties waren positief op deze ochtend, zowel vanuit de meiden als vanuit Wonen NWF. Zeker voor herhaling vatbaar.

    
Uitleg in de woning                                                     Meiden kijken toe