Nieuwsbericht

Geslaagde Girlsday!

Publicatiedatum: 16-04-2021

‘‘Het werken in de techniek is heel erg veelzijdig en ontzettend leuk!'

Op donderdag 15 april was het weer Girlsday. Een landelijk initiatief om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Welke beroepen zijn er in deze sectoren en welke dames werken al in de techniek. En ook om de meiden enthousiast te maken voor een beroep in deze sectoren. Ook dit jaar deed Wonen Noordwest Friesland mee aan dit mooie initiatief. Graag halen we meer jongeren binnen die werkzaam willen zijn in de techniek.

In gesprek over werken in de techniek 
Door de coronamaatregelen zag het programma er wat anders uit dan vorig jaar. Helaas konden we geen meiden op ons kantoor ontvangen. Gelukkig staat de techniek voor niets, dus gingen we digitaal met de meisjes uit klas twee van Campus Middelsee uit Sint Annaparochie in gesprek. 

In de korte workshop vertelden Annette Loopstra, Sofia van der Spoel en Susanna van der Boom over hun eigen opleiding en achtergrond, welke werkzaamheden zij bij Wonen Noordwest Friesland uitvoeren en hoe zij de mannenwereld van de techniek ervaren. In een filmpje lieten ze hier nog wat meer van zien. Ook vertelden ze dat ze graag meer vrouwelijke collega’s bij de corporatie zouden willen zien. ‘Het werken in de techniek is heel erg veelzijdig en ontzettend leuk’ zo vertelde Sofia van der Spoel, werkvoorbereider bij Wonen NWF. ‘En ik zou het nog toffer vinden als er nog wat meer vrouwelijke collega’s bij komen. Dus wie weet, zien we jullie ooit hier als collega!’. 
     
Werken op de afdeling Reparatieverzoeken             Tekening van de werkvoorbereider 

Daarna mochten de meiden zelf aan de slag 
Na een kort instructiefilmpje van installateur Syds Schat gingen de dames op school aan de slag met het maken van een armbandje van installatiedraad. In de middag werd ook school ook nog een ‘dansende robotborstel’ gemaakt. Schat had zelf ook een voorbeeld gemaakt van zo’n robotborstel. 

Positieve reacties 
De reacties waren positief op deze ochtend, zowel vanuit de meiden als vanuit Wonen Noordwest Friesland. Zeker voor herhaling vatbaar. 

 

Deel deze pagina