Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Feestelijke overhandiging tuinbankjes It Lozjement

Feestelijke overhandiging tuinbankjes It Lozjement

Leestijd: 3 min

Jongeren maken handige tuinbankjes voor ouderen!

De buitenruimte bij appartementencomplex ‘It Lozjement’ in Sint Jacobiparochie is opgeknapt. Er ontbrak alleen nog iets: een tuinbankje om op te kunnen zitten. Leerlingen VMBO-Techniek van CSG Ulbe van Houten/Campus Middelsee gingen aan de slag en maakten twee handige tuinbankjes. Op 7 juli zijn deze tuinbankjes feestelijk aan de ouderen overhandigd. 

Opknappen gezamenlijke buitenruimte
It Lozjement in Sint Jacobiparochie is een appartementencomplex met 11 woningen voor senioren. Er is een gezamenlijke buitenruimte, met bergingen en parkeerplekken. Een deel van de buitenruimte was rommelig. De bewoners waren duidelijk wat er moest gebeuren: een parkeerplek erbij, wat groen en bloemenpracht, en een plek om te zitten in de zon of schaduw. ‘En ’t mâg ôns niet te feul kosse’ zo gaven ze aan. 

‘Krekt wat wy wouwen!’
Samen met de bewoners heeft Wonen NWF een plan gemaakt. Dit plan kreeg ‘groen licht’ op een gezellige bijeenkomst in het dorpshuis in Sint Jabik. Het plan is net uitgevoerd en de bewoners zijn tevreden met hun mooie terras. ‘Krekt wat wy wouwen’ zo is de reactie.

De jeugd ontwerpt en maakt twee tuinbankjes
Het enige dat ontbrak, was een bankje om bij elkaar te kunnen zitten. Op de vraag aan school om de bankjes te maken, was het antwoord direct ja! Tweedeklassers VMBO-Techniek van CSG Ulbe van Houten/Campus Middelsee gingen aan de slag. Vol enthousiasme werkten ze aan de wensen van de bewoners. Er werd een ontwerp en bouwtekening gemaakt. In de afgelopen tijd hebben ze deze bankjes gemaakt, deels in de werkplaats van Wonen NWF. 

Feestelijke overhandiging bankjes
Op 7 juli zijn de twee tuinbankjes door docent Harry Hoefakker en leerling Rudmer en de twee gebiedsregisseurs van Wonen NWF overhandigd aan de bewoners van It Lozjement. Een feestelijk moment, waarbij een lekker stukje gebak niet mocht ontbreken. De bankjes werden direct in gebruik genomen. De bewoners zijn er heel erg blij mee. Ze hebben een prachtig terras waar ze op de nieuwe bankjes nog gezelliger bij elkaar kunnen zitten. De tuinbankjes zijn zo gemaakt dat de bewoners ze zelf heel makkelijk kunnen verplaatsen om van de zon of de schaduw te kunnen genieten. Voor de winter zullen de bankjes nog een keer worden gebeitst door de jeugd. 

Een mooie samenwerking tussen bewoners, school en de corporatie. En prachtig om te zien wat de jongere generatie voor de oudere generatie kan doen! 

  
Leerling & docent brengen tuinbankjes                  De nieuwe bankjes worden direct uitgeprobeerd