Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Feestelijke oplevering wijkvernieuwing Minnertsga!

Feestelijke oplevering wijkvernieuwing Minnertsga!

Leestijd: 3 min

In de afgelopen periode is hard gewerkt aan wijkvernieuwing in Minnertsga

Aan de Collot d’Escurystrjitte, de Fjildleane en de P.B. Winsemiusstrjitte zijn 18 huurwoningen gerenoveerd. Ook zijn er aan de Vikarijbuorren, Collot d’Escurystrjitte en de Fjildleane 25 nieuwe huurwoningen gebouwd. Een project met grote impact op de buurt. 

Feestelijke oplevering
Op dinsdag 22 november werd deze wijkvernieuwing feestelijk opgeleverd. In MFA de Doarpsfinne vierden we een feestje met de buurt, de gemeente Waadhoeke en met de bedrijven die aan dit project hebben meegewerkt. In de verschillende speeches werd gesproken over het proces van vernieuwing en een leefbare buurt voor Minnertsga. Samen hebben we gewerkt aan samenhang en vernieuwing. Wethouder Kees Arendz van gemeente Waadhoeke en bewoner Klaas Wiersma sloten bij het Trafostation aan de Collot d’Escurystrjitte symbolisch de stroom aan in de wijk. Daarna werd nog gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en drankje in de Doarpsfinne. 

Lekker smûk
De renovatie van de 18 woningen aan de Collot d’Escurystrjitte, de Fjildleane en de P.B. Winsemiusstrjitte is door bouwbedrijf Lont uitgevoerd. Vloeren en spouwmuren zijn geïsoleerd. Ook het dak is aangepakt, met isolatie en nieuwe dakpannen. Daarnaast zijn er nieuwe kozijnen geplaatst, met nieuw glas. De bewoners konden zelf kiezen voor zonnepanelen op het dak. 

De bewoners zijn blij met deze renovatie. ‘Mooi dat het al gedaan is, we hebben er nu profijt van’ geven ze aan. ‘It is no lekker smûk yn de hûs, de waarmte bliuwt binnen’ zo vertellen ze. 

Filmpje Omrop Fryslân
Bewoner Jurjen Binnema van de Collot d’Escurystrjitte liet Omrop Fryslân trots zien wat er tijdens de renovatie allemaal in zijn huis is gedaan. Het leverde een mooi filmpje op in het Friese nieuws!  

Het ziet er prachtig uit!’ 
In opdracht van Wonen Noordwest Friesland heeft Friso Bouwgroep 25 nieuwe huurwoningen in Minnertsga gebouwd. Het gaat om vijf nieuwe woningen aan de Vikarijbuorren en 20 nieuwe woningen aan de Fjildleane en Collot d’Escurystrjitte. Vier van deze woningen zijn levensloopgeschikt. De andere 21 woningen zijn geschikt voor 1 á 2 personen. De huizen zijn energiezuinig en duurzaam. Ze zijn voorzien van radiatoren op lage temperatuurverwarming en beschikken over een luchtwarmtepomp. Ook liggen er zonnepanelen op het dak. De woningen hebben geen gasaansluiting. 

De bewoners zijn erg enthousiast en tevreden over hun woning. ‘Het ziet er prachtig uit’ aldus de nieuwe bewoners. Ook de architectuur wordt gewaardeerd, ‘leuk zo met die dakkapellen, dat geeft een speels effect en voor de bewoners veel ruimte boven ’. 

  
Wethouder Arendz sluit met bewoner Wiersma
symbolisch de stroom aan in de wijk

  
Nieuwe woningen Fjildleane                                   Gerenoveerde woningen Collot s'Escurystrjitte