Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Enthousiaste bewoners nieuwbouw Marsum

Enthousiaste bewoners nieuwbouw Marsum

Leestijd: 3 min

'Wat is het mooi geworden'

Donderdag 1 juni was het zover! De bewoners van de nieuwbouw aan de Uniastrjitte in Marsum kregen de sleutel van hun nieuwe woning. En de reacties waren enthousiast. ‘Wat is het mooi geworden’ en ‘de woningen zijn van binnen nog mooier dan van buiten’.

Koffie en oranjekoek
Om 10.00 uur waren alle huurders bij de woningen aanwezig. Onder het genot van een kop koffie en een stuk oranjekoek feliciteerde projectleider Arnold Jaspers van Wonen NWF de bewoners met hun nieuwe huis. Ook bedankte hij Jeroen Scholtheis van Friso Bouwgroep voor het realiseren van deze prachtige woningen en de fijne samenwerking. 

Na deze feestelijke start konden de bewoners hun woning in. Er werd direct gestart met de voorbereidingen van het klussen. Medewerkers van Wonen NWF kwamen even een kijkje nemen bij de nieuwe bewoners en was er de mogelijkheid om nog vragen te stellen. In de komende tijd kunnen de bewoners een thuis maken van hun nieuwe huis. 

Moderne doorzonwoningen
Na sloop van de oude woningen heeft Bouwgroep Friso in totaal acht nieuwe woningen gebouwd. In overleg met de vorige bewoners is gekozen voor een doorzonkamer en een keuken aan de achterkant van de woning. Op de verdieping zijn twee slaapkamers. Ook zijn ze energiezuinig en gasloos.

Vier van de voormalige huurders keren terug naar de nieuwe woningen. Ook hebben twee huurders vanuit het herstructureringsproject in Bitgum ervoor gekozen om naar de nieuwbouw in Marsum te verhuizen. 

Brief aan mijn nieuwe woning
Mevrouw Els Stellema, nieuwe bewoner van Uniastrjitte 7, heeft de afgelopen maanden vaak even een kijkje genomen bij de bouw van haar nieuwe huurwoning. En ze is erg enthousiast over haar nieuwe huis. Daarom schreef ze een ‘brief aan mijn nieuwe woning’. 

Het is nu 3 en een halve maand geleden dat ik je tekening op internet zag staan. Het was geen subtiele kennismaking. Ik wist gelijk al je maten en hoe je energieniveau is. Normaal doe je er misschien wat langer over om elkaar te leren kennen, maar ik kon het allemaal uit de wervende folder van Wonen Noordwest Friesland halen. Het was op Valentijnsdag dat ik voor het eerst bij je naar binnen keek. Er zat nog plastic voor je ramen maar van Friso bouw mocht ik een snelle blik werpen. Ze waren je op dat moment vol beton aan het storten en je stond nog in de steigers. Maar ook met je beugelbekkie vond ik je al woest aantrekkelijk en ik zag me wel in jou wonen. Ik kwam elke dag even bij je kijken en gaandeweg werd je steeds mooier. De steigers gingen weg en de bouwhekken ook. Er kwam gras in de voortuin en begin mei kreeg je nog een deurbel en een buitenlamp om je helemaal mooi te maken. En morgen is het zover. Dan krijg ik je sleutel. Ik heb heel veel zin om je te bewonen. Ik hoop dat we een goede tijd samen hebben en dat ik fijn in je tuin kan zitten. Els Stellema 

    
Mevrouw Stellema bij haar nieuwe huis                 Feestelijke bijeenkomst met koffie en gebak