Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Enthousiaste bewoners nieuwbouw Blije

Enthousiaste bewoners nieuwbouw Blije

Leestijd: 2 min

‘Wat is het mooi geworden!’

Maandag 18 juli was het zover! De bewoners van de nieuwbouw aan de Klaphornewei en de Wierswei kregen de sleutel van hun nieuwe woning. En de reacties waren enthousiast! ‘Wat is het mooi geworden’ en ‘prachtig hoor, ons nieuwe huis’. 

Gezelligheid op de buurt 
Met een kop koffie of thee en een lekker stukje oranjekoek was het een gezellige bijeenkomst. Het weer kon niet beter. Martine Huizinga, directeur-bestuurder van Wonen NWF, feliciteerde de bewoners met hun mooie nieuwe en energiezuinige woning. ‘We hebben acht nieuwe woningen gebouwd voor u. Woningen die energiezuinig zijn. In deze tijden van torenhoge energiekosten heel erg welkom’ zo gaf ze aan. 

Bijzonder is dat we hier drie verschillende soorten woningen hebben gebouwd: 1 á 2 persoonswoningen, gezinswoningen en levensloopgeschikte woningen’ aldus Martine Huizinga. 

Moderne Delftsrode woningen 
Na sloop van de oude woningen zijn in totaal acht nieuwe woningen gebouwd. Vier nieuwe levensloopgeschikte woningen aan de Wierswei. En aan de Klaphornewei zijn twee gezinswoningen en twee 1 á 2 persoonswoningen gebouwd. De nieuwe woningen aan de Klaphornewei zijn gebouwd in een moderne versie van de Delftsrode stijl. ‘Dit sluit mooi aan bij de Delftsrode woningen uit de jaren ’40 die hier al stonden, en die toch wel beeldbepalend waren voor de straat. Bijzonder om met dit ontwerp hierbij aan te kunnen sluiten’ aldus Martine Huizinga.

Sleutel van de nieuwe woning
Na de gezellige bijeenkomst kregen de bewoners de sleutel van hun nieuwe huurwoning. Medewerkers van Wonen NWF gaven uitleg bij de technische installaties en kwamen even een kijkje nemen bij de nieuwe bewoners. In de komende tijd worden hier en daar nog wat laatste werkzaamheden uitgevoerd. Zo wordt er de laatste hand gelegd aan de bestrating en wordt richting het najaar een heg geplant. 

    
Delftsrode gezinswoning & 1 á 2                        Levensloopgeschikte woningen Wierswei
persoonswoning Klaphornewei