Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Enthousiaste bewoners nieuwbouw Berltsum, Bitgummole en Menaam!

Publicatiedatum: 21-12-2020

'Het is nog mooier dan op het plaatje’ geeft een trotse huurder aan

Wonen Noordwest Friesland blijft investeren in de dorpen. Zo is eind november de sleutel van in totaal 17 nieuwe huurwoningen in Berltsum, Bitgummole en Menaam overgedragen aan de bewoners.

Tien nieuwe woningen Terhornestrjitte Bitgummole
Op 26 november kregen de bewoners van de tien nieuwe huurwoningen aan de Terhornestrjitte in Bitgummole de sleutel van hun nieuwe huis. Aan de Terhornestrjitte zijn tien nieuwe woningen gebouwd, vier levensloopgeschikte woningen en zes 1 a 2 persoonswoningen. Eén van de nieuwe bewoners van de 1 a 2 persoonswoningen is meneer Vink-Alnashy met zijn kersverse vrouw. Hij is heel blij met zijn nieuwe woning en kan niet wachten om er te gaan wonen. Samen met zijn schoonouders ging hij direct aan de slag om er een echt thuis van te maken. Hij gaf aan dat zijn schoonouders, die in het westen van het land wonen, erg onder de indruk waren van het afwerkingsniveau van de woning.  'In het Westen vind je dit niet!' 


Meneer Vink-Alnashy bij
zijn nieuwe woning

Meneer Talsma is ook heel tevreden over zijn nieuwe woning en is blij met de keuzes die hij heeft gemaakt. Zoals de mooie strakke keuken. De nieuwe vloer lag al klaar om gelegd te worden. 'Maar nu eerst de boel schoonmaken, dan schilderen en daarna is de vloer aan de beurt'. Ook meneer Den Dulk is heel blij met zijn nieuwe woning en heeft zin om er te gaan wonen. ‘Nu hard aan de slag’. 

Meneer Talsma in zijn
nieuwe keuken

Levensloopgeschikte woningen voor Berltsum en Menaam
Eind november zijn ook de zeven nieuwe levensloopgeschikte woningen in Berltsum en Menaam opgeleverd. Beide dorpen hadden verouderde gezinswoningen die niet meer voldeden. Samen met de bewoners is er gekeken naar de mogelijkheden van nieuwbouw. Aan de Sportleane in Berltsum zijn drie levensloopgeschikte woningen gebouwd en aan de Orxmasingel in Menaam gaat het om vier nieuwe levensloopgeschikte woningen. In totaal zijn er drie oud bewoners terug gekeerd in de nieuwe woningen. ‘Het is nog mooier dan op het plaatje’, geeft een trotse huurder aan. Een van de oud bewoners is weer terug op haar vertrouwde plekje op de Orxmasingel, ‘Mem heeft de reuring aan de Orxmasingel erg gemist’, geeft haar zoon aan. 
      
Drie nieuwe woningen aan de                           Vier nieuwe woningen 
Sportleane Berltsum                                          aan de Orxmasingel Menaam

Alle huurders zijn druk bezig in hun nieuwe woning, om zo er een echt thuis van te maken. Men wil graag de feestdagen in de nieuwe woning door kunnen brengen. Het zal een andere kerst worden dan voorgaande jaren, maar dan wel in een mooi nieuw huis.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden