Nieuwsbericht

Een woning gaan huren in coronatijd

Publicatiedatum: 14-07-2020

Hoe gaat dat in zijn werk?

In verband met het coronavirus is de verhuur van woningen in de afgelopen maanden anders gegaan dan normaal. Het kantoor van Wonen Noordwest Friesland is gesloten. Onze dienstverlening en vooral het persoonlijke contact is door de coronamaatregelen beperkter en anders dan wij graag zouden willen als corporatie en ook zoals wij gewend waren te doen. Gelukkig kon de verhuur van woningen in aangepaste vorm wel gewoon door gaan. 

Woningaanbod
Het woningaanbod van Wonen NWF is terug te vinden op de website www.frieslandhuurt.nl Daar kunt u reageren als u belangstelling heeft voor één van onze huurwoningen. U moet dan wel als woningzoekende staan ingeschreven bij FrieslandHuurt.

Bezichtiging
Wanneer u als eerste bent geëindigd, kunt u ons telefonisch laten weten of u interesse heeft in de woning. U heeft dan de mogelijkheid om de lege woning te bezichtigen. Wij vragen u om deze bezichtiging na 16.00 uur te doen, zodat het contact met de vaklieden die in de woning aan het werk zijn, zoveel mogelijk beperkt wordt. De sleutel ligt in een envelop klaar in de hal van ons kantoor. Als u de woning heeft bezichtigd, kunt u de envelop met sleutel in onze brievenbus doen. U geeft daarna bij ons aan of u de woning accepteert of niet. 

Sleuteluitreiking en huurcontract 
Als u een woning accepteert, maken we een afspraak voor het tekenen van het huurcontract en het overhandigen van de sleutels. Dit gebeurt bij ons op kantoor. U kunt zich melden bij de hoofdingang, waarna u binnen wordt gelaten. Onze medewerker neemt u mee naar de balie, waar een scherm geplaatst staat. Daar ondertekent u het huurcontract. De medewerker legt u het één en ander uit over het huren van de woning. Tijdens deze afspraak houden we 1,5 meter afstand. Wanneer u verkoudheids- of griepverschijnselen heeft, kan deze afspraak niet doorgaan. 

Overname spullen
Bij het huren van een woning kan het zijn dat de vorige huurder spullen heeft die u over kunt nemen. In verband met corona bezichtigt u de woning als deze leeg is. U spreekt dus niet de vorige huurder. Wel krijgt u de contactgegevens van de vorige huurder, zodat u samen afspraken kunt maken over het eventueel overnemen van spullen. 

Vragen? 
We kunnen ons voorstellen dat u het persoonlijke contact in dit soort zaken toch wel wat mist. Maar we hebben te maken met de maatregelen door het coronavirus en zaken gaan nu wat meer op afstand. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Onze woonconsulenten staan voor u klaar om vragen te beantwoorden en nadere informatie te verstrekken. U kunt hen bereiken op telefoonnummer 0518 - 409822. Zij zijn iedere dag bereikbaar van 8.00 – 12.00 en van maandag tot en met donderdag ook van 12.30 – 16.30 uur. Ook kunt u een e-mail sturen aan info@wonennwf.nl 

Deel deze pagina