Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Een geslaagde Girlsday

Een geslaagde Girlsday

Leestijd: 2 min

‘Organiseer ook eens een Boysday, bijvoorbeeld in de zorg’

Op donderdag 7 april was het weer Girlsday. Een landelijk initiatief om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Welke beroepen zijn er in deze sectoren en welke dames werken al in de techniek. En ook om de meiden enthousiast te maken voor een beroep in deze sectoren. Het was de vierde keer dat Campus Middelsee hieraan meedoet. Naast Wonen Noordwest Friesland ontvingen ook bedrijven als Meijer Solutions, Faber Audiovisuals en Laas Douma een groep meiden.  

De technische dames van Wonen NWF ontvingen de meiden 
Annette Loopstra, Sofia van der Spoel en Susanna van der Boom werken al jaren in een technisch beroep bij de corporatie. En zouden het leuk vinden om wat meer vrouwelijke collega’s te krijgen. Ze vertelden kort over hun werk bij de corporatie. 
     
Groep meiden in de werkplaats                                  Technische dames Wonen NWF

Daarna mochten de meiden zelf aan de slag 
In de werkplaats maakten ze metselspecie. Ook mochten ze een kalkzandsteen kleuren die ze daarna onder begeleiding van Klaas Cuperus in de specie mochten leggen. Zo bouwden ze met elkaar een vrolijke muur. Daarna kregen ze een korte instructie door oud-installateur Syds Schat. Ze gingen aan de slag met het maken van een armbandje van installatiedraad. 
     
De gemetselde muur 

Boysday
De reacties waren positief op deze ochtend, zowel vanuit de meiden als vanuit Wonen Noordwest Friesland. Eén van de meiden kwam met het leuke idee voor een Boysday, bijvoorbeeld in sectoren als de zorg en de kapsalon of schoonheidssalon. Misschien iets voor volgend jaar?