Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Drie nieuwe levensloopgeschikte huurwoningen voor Berltsum

Drie nieuwe levensloopgeschikte huurwoningen voor Berltsum

Leestijd: 2 min

Ondanks de coronacrisis is de nieuwbouw aan de Sportleane in Berltsum van start gegaan

Aan de Sportleane in Berltsum realiseert Wonen Noordwest Friesland drie prachtige energiezuinige levensloopgeschikte huurwoningen. Op deze locatie stonden vier verouderde woningen. Na gesprekken met de toenmalige bewoners en een uithuisperiode voor deze huurders, zijn deze woningen gesloopt. 

Gelukkig kan ook in deze coronatijd wel worden gestart met de bouw van deze woningen. Friso Bouwgroep heeft inmiddels een begin gemaakt met de bouwwerkzaamheden. De verwachting is dat de woningen in het najaar van 2020 worden opgeleverd.

Levensloopgeschikte woningen
De drie woningen zijn levensloopgeschikt. Ze beschikken over een slaapkamer en badkamer op de begane grond en een extra slaapkamer op de verdieping. Heel geschikt voor mensen die alles gelijkvloers willen hebben. De nieuwe woningen zijn energiezuinig en duurzaam. Ze zijn voorzien van vloerverwarming op de begane grond, op het dak worden zonnepanelen geplaatst en voor de verwarming van de woning wordt er gebruik gemaakt van een luchtwarmtepomp. Kortom, een duurzame en energiezuinige woning!

Verhuur 
De beide hoekwoningen zijn toegewezen aan twee voormalig bewoners. De tussenwoning wordt in de periode van 18 t/m 25 mei te huur aangeboden. Reageren kan op FrieslandHuurt. Daar is ook meer informatie over dit project te vinden.