Nieuwsbericht

De strjitte is der moai fan opknapt!

Publicatiedatum: 09-07-2021

Enthousiaste bewoners nieuwbouw Bitgum en Sexbierum

Wonen Noordwest Friesland blijft investeren in de dorpen. Zo hebben de bewoners van 11 nieuwe huurwoningen in Bitgum en Sexbierum in juni de sleutel van hun woning gekregen. 

Zes nieuwe woningen voor Sexbierum 
Op 17 juni kregen de bewoners van de zes nieuwe huurwoningen in Sexbierum de sleutel van hun nieuwe huis. Aan de Rients Westrastrjitte zijn twee levensloopgeschikte woningen gebouwd en aan het Fliet vier 1 á 2 persoonswoningen. 

Andries Nammensma is één van de nieuwe bewoners van de 1 á 2 persoonswoningen aan het Fliet. Hij woonde nog bij zijn ouders en is ontzettend blij met zijn eerste eigen plekje. 'Het mooie van een nieuwbouwwoning is dat je alles naar eigen smaak kunt inrichten', zo vertelt hij. 

De sfeer in de straat was gezellig op 17 juni. Familieleden die een kijkje nemen, straters die de laatste werkzaamheden uitvoerden en een medewerker van Steenstra's Tuinhout om de schuttingen in te meten. Allemaal actie!

Vijf nieuwe woningen voor Bitgum
In juni zijn ook de vijf nieuwe woningen aan de Hemmemastrjitte in Bitgum opgeleverd. Na sloop van de zes verouderde woningen zijn daar twee levensloopgeschikte woningen en drie 1 á 2 persoonswoningen gebouwd. Op donderdag 10 juni kregen de eerste twee bewoners de sleutel van hun nieuwe woning! Beide hebben voorheen ook in deze straat gewoond en moesten hun woning verlaten voor de nieuwbouwplannen. Na anderhalf jaar in een wisselwoning was het nu eindelijk tijd om te verhuizen naar hun nieuwe woning! Ze zijn erg blij met de woning. 'De strjitte is der moai fan opknapt!’ zo geven ze aan. Op 24 juni ontvingen de nieuwe bewoners van de andere drie woningen hun sleutel. Met deze nieuwbouw is de realisatie van meerdere plannen in Bitgum van start gegaan. 


Twee levensloopgeschikte woningen en drie
1 á 2 persoonswoningen Hemmemastrjitte Bitgum

 

Deel deze pagina