Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws CV-ketels AGPO Ferroli

CV-ketels AGPO Ferroli

Leestijd: 2 min

Wonen Noordwest Friesland vervangt in de komende twee jaar de cv-ketels van AGPO Ferroli

Iedere cv-ketel moet elke twee jaar worden gecontroleerd en schoongemaakt. De NVWA heeft onderzocht dat de mogelijke problemen met cv-ketels van AGPO Ferroli ontstaan wanneer deze vervuild is, dus wanneer deze niet goed en niet tijdig is schoongemaakt.

In de afgelopen periode hebben wij een aantal keren aandacht besteedt aan deze cv-ketels van AGPO Ferolli. Naar aanleiding van de uitzending van Kassa in maart van dit jaar heeft Wonen Noordwest Friesland extra overleg gehad met onze onderhoudspartij Feenstra. Vanaf dat moment heeft Feenstra extra aandacht besteed aan het uitvoeren van het onderhoud aan de ketels. Adressen waar het onderhoud niet tijdig was uitgevoerd, hebben we aangeschreven met het dringende verzoek om zo snel mogelijk daarvoor een afspraak te maken met Feenstra. Dit onderhoud is in de afgelopen maanden verricht, zodat op dit moment het onderhoud aan al onze cv-ketels is uitgevoerd. Ook is op verzoek van een aantal huurders een extra controle op de cv-ketel uitgevoerd door Feenstra. 

Wonen Noordwest Friesland kiest er nu voor om de AGPO Ferroli cv-ketels iets eerder dan gepland te vervangen. Reden hiervoor is het kostenplaatje wat het extra onderhoud van deze ketels met zich mee brengt. De extra controles en het intensieve onderhoud dat deze cv-ketels nodig hebben, maken dat het onderhoud in verhouding duur wordt. 

In de komende twee jaar zullen alle cv-ketels van AGPO Ferroli worden vervangen. Deze vervanging zal plaatsvinden in de periode 2020 & 2021.