Nieuwsbericht

Armoede verder terugdringen met VoorzieningenWijzer

Publicatiedatum: 16-11-2021

Gemeenten, corporaties en De Bewonersraad werken hier samen aan.

Nederland heeft een goed vangnet voor mensen met een laag inkomen. Maar mensen weten vaak niet van welke regelingen ze gebruik kunnen maken. Daarom zetten de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel samen met corporaties Thús Wonen, Wonen Noordwest Friesland en huurdersvereniging De Bewonersraad de VoorzieningenWijzer in. De VoorzieningenWijzer maakt inwoners wegwijs in sociale voorzieningen en hulpregelingen, zoals toeslagen, vergoedingen, gemeentelijke minimaregelingen en speciale fondsen. Deze helpen voorkomen dat zij in geldproblemen komen en te maken krijgen met problematische schulden.

De VoorzieningenWijzer helpt mensen gemiddeld € 500 per jaar te besparen en schulden te voorkomen
"Het is zonde als inwoners inkomsten mislopen omdat zij niet weten op welke toeslagen en regelingen zij recht hebben. We willen er alles aan doen om deze mensen te helpen te besparen op hun vaste lasten, zodat ze elke maand meer geld overhouden en niet meer in de schulden terecht komen.” vertelt wethouder Jouke Douwe de Vries van gemeente Noardeast-Fryslân.

De corporaties, gemeenten en De Bewonersraad bieden een gratis adviesgesprek aan met een minimacoach
Een minimacoach die zelf ervaring heeft met het rondkomen van een laag inkomen, weet als geen ander in welke situatie iemand met weinig geld en eventuele schulden zit. Ik denk daarom dat deze coach de beste hulp kan bieden” vult wethouder Rommy Kempenaar van gemeente Dantumadiel aan. Iedereen die dat wil kan een afspraak maken met de minimacoach. De minimacoach weet welke toeslagen en regelingen er zijn om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Nadat de persoonlijke situatie is doorgesproken, helpt de minimacoach ter plekke ook meteen met het aanvragen of overstappen. Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. 

Aanmelden is mogelijk voor inwoners van de gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. Inwoners van Noardeast-Fryslân klikken hier, inwoners van Dantumadiel klikken hier. Of bel naar (0519) 29 88 88 (keuze 1 sociaal domein). 

Deel deze pagina