Nieuwsbericht

Al 120 jaar werken aan fijn wonen!

Publicatiedatum: 25-09-2023

Dit jaar bestaat Wonen Noordwest Friesland 120 jaar

Daarmee zijn wij de oudste nog zelfstandige woningcorporatie in Nederland. Een prachtig jubileum! Dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. We vieren dat dit jaar met een aantal activiteiten, waaronder een Open Huis op 11 november. Ook komt er een speciale jubileumeditie van onze huurderskrant Koers Noordwest uit. Daarnaast organiseren wij op 24 november een symposium over 'Samenwerken aan fijn wonen'. 

Open Huis
Met 65 medewerkers werken wij iedere dag hard aan betaalbaar wonen in een fijne leefomgeving. Graag laten wij u zien wat wij allemaal doen. Dit doen we tijdens een ‘Open huis’. Op zaterdag 11 november ontvangen wij u graag bij ons op kantoor in Sint Annaparochie. Voor jong en oud is er van alles te beleven: timmeren, tegelzetten, spelletjes, een prijsvraag, kraampjes waar u informatie kunt krijgen. Natuurlijk staat er ook een hapje en drankje voor u klaar. 

Geschiedenis Wonen Noordwest Friesland
Op 1 mei 1903 werd Woningstichting Noordwest Friesland opgericht in Sint Annaparochie. Veel inwoners van het Bildt woonden toen nog in krotwoningen. Woningen met één kamer, geen vloer en één klein raam. 


Eén van de krotwoningen

De woningstichting bouwde 40 nieuwe huizen, zodat de Bildtkers een betere plek hadden om te wonen. Deze 40 nieuwe huurwoningen stonden in Sint Annaparochie, Sint Jacobiparochie, Vrouwenparochie en Oudebildtzijl. De huur bedroeg ƒ 60 per jaar.


Statenweg Sint Annaparochie, rondom 1909

Samenwerken aan fijn wonen
Vandaag de dag bezit de corporatie 3881 woningen. Samen met onze huurders en belanghouders werken we al 120 jaar hard aan betaalbaar wonen in een fijne leefomgeving. Onze kernwaarden samen, betrokken, persoonlijk en gewoon doen staan daarbij centraal.

 

Deel deze pagina