Nieuwsbericht

Aanleg glasvezel netwerk

Publicatiedatum: 02-09-2022

Op dit moment wordt in delen van de gemeenten Waadhoeke en Noardeast-Fryslân een glasvezel verbinding aangelegd

De bewoners van deze gebieden, dus ook onze huurders, worden benaderd met een aanbod om een glasvezel verbinding naar hun woning aan te laten leggen. 

Wonen NWF is geen partij in de aanleg van deze voorziening in onze huurwoningen. Wij zorgen voor de aanleg van de Nuts voorzieningen in de huurwoningen, dat zijn gas, water en elektrisch. Wij kiezen geen bedrijf voor de andere aansluitingen, zoals telefoon, televisie en internet. Huurders mogen zelf kiezen welk bedrijf deze aansluitingen in hun woning gaat verzorgen.

Ook mag de huurder zelf kiezen voor het wel of niet laten aanleggen van glasvezel naar de huurwoning. De kosten voor deze aansluitingen zijn voor de huurder zelf. 

Let op!
Gaat u als huurder verhuizen en u heeft een glasvezel abonnement, dan kan het zijn dat u daarvoor kosten moet betalen. De verschillende providers hebben allemaal hun eigen voorwaarden in het contract staan. Dat kan betekenen dat het contract voor de contractduur doorloopt en niet eerder opgezegd kan worden, of dat er een afkoopbedrag moet worden betaald. Deze informatie is te verkrijgen bij de leverancier van het abonnement. Wonen NWF is hierin geen partij en zorgt niet voor opzegging van abonnementen van deze aansluitingen (telefoon, televisie en internet) of overname door een nieuwe huurder. Ook vergoeden wij hierin geen gemaakte kosten. 

Deel deze pagina