Terugkoop

Hoe gaat dat in zijn werk?

 • 1

  Terugkopen woning

  Als u van plan bent te verhuizen laat u Wonen Noordwest Friesland dit via het online formulier weten dat u de woning te koop aanbiedt. Wonen Noordwest Friesland zorgt voor de rest: een bouwtechnische opname, een taxatie, de terugkoopovereenkomst en de overdracht bij de notaris. Normaal gesproken gebeurt dit alles binnen drie maanden. Bij terugkoop zijn de ‘kosten koper’ voor Wonen Noordwest Friesland. Alleen de kosten die gemaakt worden voor de taxatie bij terugkoop worden gedeeld.

 • 2

  Bezichtigingen en inspecties

  U moet er rekening mee houden dat uw woning een aantal keren wordt bezocht tijdens de terugkoopprocedure. De opzichter komt namens Wonen Noordwest Friesland de staat van de woning beoordelen en zal met u bespreken hoe de woning opgeleverd moet worden.

  Een taxateur stelt de waarde van de woning en van uw investeringen in de woning vast. Zodra de terugkoopovereenkomst is getekend, biedt Wonen Noordwest Friesland de woning opnieuw te koop aan. In overleg met u worden eventuele bezichtigingen met geïnteresseerde kopers gepland.

  Ten slotte zal vlak voor de overdracht de opzichter van Wonen Noordwest Friesland samen met u de woning inspecteren, zodat alles rond is voor de overdracht bij de notaris.

 • 3

 • 4

  Oplevering van de woning

  U moet de woning in goede staat, leeg en schoon opleveren. Leeg wil ook zeggen dat alle roerende zaken, waaronder gordijnen, lamellen, laminaat en vloerbedekking verwijderd moeten zijn. In sommige gevallen worden duurzame zaken, zoals goed gelegd laminaat, wel geaccepteerd. Maak hierover vooraf afspraken met de medewerker van Wonen Noordwest Friesland. Dan komt u niet voor verrassingen te staan bij de eindinspectie. Verbouwingen die niet voldoen aan de regels van de overheid moeten ongedaan worden gemaakt.

 • 5

  Aflossen hypotheek

  De terugkoop van de woning kan alleen doorgaan als u uw woning vrij van hypotheek, beslag en van enig gebruikrecht kunt opleveren. Dit houdt o.a. in dat u in ieder geval uw hypotheeklening moet kunnen aflossen. Daarom adviseren wij u vast na te gaan hoeveel u nog moet aflossen van uw lening. Zodra u de terugkoopaanbieding ontvangt, kunt u vaststellen of hier een probleem kan ontstaan.

  Op de website van Stichting Opmaat kunt u een proefberekening maken van de terugkoop

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden