Wonen waar plezier voorop staat

Nieuws

Toewijzing levensloopbestendige woningen Berltsum in volle gang

5 maanden geleden

Vorige week kon worden ingeschreven op de woningen in nieuwbouwwijk De Pôlle aan de rand van Berltsum. Dit zijn tien prachtige levensloopbestendige huurwoningen, zes zijn voorzien van een plat dak en vier van een kap. 

Vanaf vandaag, maandag 11 februari, 12.30 uur zijn we bezig met de toewijzing van de huurwoningen. In totaal hebben wij voor deze tien woningen 155 inschrijvingen ontvangen, waarvan 88 voor de woning voorzien van een kap en 67 reacties voor een woning voorzien van een plat dak.

Van deze inschrijvingen krijgt degene met de oudste inschrijving de 1e keus welke woning men wil betrekken. Ook de leeftijd speelt in de toewijzing van deze levensloopbestendige woningen een rol, de groep 55+ heeft voorrang. De groep belangstellenden voor de woning met een dak bestaat bijvoorbeeld uit 32 % uit de leeftijdscategorie 55+.

De mensen die op basis van deze criteria bovenaan de lijst staan, worden eerst gebeld en kunnen hun keuze voor een woning kenbaar maken. Zo wordt het gehele plan ingevuld met huurders.

Naar verwachting worden de woningen in juni 2019 opgeleverd. 
 

Contact

(0518) 40 98 00

Wonen Noordwest Friesland
De Wissel 17
9076 PT Sint Annaparochie
meer...

Deel deze pagina: