Wonen waar plezier voorop staat

Nieuws

nieuwe speeltuin in St. Anne feestelijk geopend

10 maanden geleden

Op woensdag 18 juli 2018 werd de nieuwe speeltuin in Sint Annaparochie ter hoogte van Hoogpad/de Keeg geopend. Heel veel kinderen en hun ouders waren op deze feestelijke opening afgekomen.

 

Na de opening door wethouder Tol waren er onder leiding van de buurtsportcoades verschillende sportieve activiteiten voor de kinderen. Ter verkoeling kon iedereen genieten van een lekker ijsje!

Wonen Noordwest Friesland heeft via haar leefbaarheidsfonds een financiele bijdrage van € 6000,- aan deze nieuwe speeltuin gedaan. Wij vinden een leefbare woonomgeving namelijk erg belangrijk.

 

Waarom een nieuwe speeltuin op een andere plek?   

Dit is de wens van de bewoners. Het oude speeltuintje was moeilijk te vinden waardoor er weinig gebruik van werd gemaakt. De speeltuin is dan ook verplaatst naar Hoogpad/De Keeg. De plek van het oude speeltuin wordt nu eerst een grasveld. Ideeën voor een nieuwe invulling zijn welkom.

 

Wat is er te doen?

Naast het uitproberen van de mooie nieuwe speeltoestellen worden er verschillende leuke sportieve activiteiten georganiseerd zoals voor jongsten: Boogschieten, Tik en Mik spellen. Voor de oudere kinderen: Boogschieten, Knotsenhockey en KanJam. Ook kunnen alle kinderen een lekker ijsje halen bij de ijscokar!

 

Wie hebben dit mogelijk gemaakt?

Gemeente Waadhoeke, Wonen Noordwest Friesland, Plaatselijk Belang St. Anne, COA en Bildtse Belangen verzorgen de financiering van de nieuwe speeltuin. Plaatselijk Belang St. Anne heeft samen met een aantal omwonenden het initiatief genomen. Ook hebben zij onderzocht aan welke speeltoestellen behoefte was in de wijk.

 

 

Contact

(0518) 40 98 00

Wonen Noordwest Friesland
De Wissel 17
9076 PT Sint Annaparochie
meer...

Deel deze pagina: