Nieuws

Feestelijke oplevering eerste vier gasloze huurwoningen!

01-03-2019 10:35:14

Feestelijke oplevering eerste vier gasloze woningen!
Duurzaam en voor de toekomst gebouwd in Sexbierum.

Op donderdag 28 februari 2019 vond de feestelijke oplevering plaats van de eerste vier gasloze woningen van Wonen Noordwest Friesland aan de Kade in Sexbierum. Een prachtig moment! De vier woningen staan in het centrum van het dorp en zijn gebouwd door Bouwgroep Dijkstra-Draisma. Er is geen gasaansluiting aanwezig in de huizen. Voor het verwarmen is een warmtepomp geïnstalleerd en de bewoners gaan elektrisch koken.


De feestelijke oplevering ging van start in café De Harmonie tegenover de huurwoningen. Bestuurder Rein Hagenaars van Wonen Noordwest Friesland gaf aan trots te zijn op deze nieuwe woningen: “Het zijn prachtige woningen geworden, met veel kleur. Als woningcorporatie hebben wij een doelstelling in het verduurzamen van ons woningbezit. Dit is hiervan een mooi voorbeeld”. Hij wenste de nieuwe bewoners veel plezier toe, en dat hun huis snel een thuis zou worden. Wethouder Haarsma van gemeente Waadhoeke gaf aan erg blij te zijn met deze prachtige nieuwe gasloze woningen. Goed om te zien dat Wonen Noordwest Friesland ook in kleinere dorpen blijft investeren. Als anticipeerregio moeten we goed kijken hoe we werken aan duurzaamheid en ons streven om in 2040 energieneutraal te zijn. Ze wenst de bewoners veel plezier en woongenot toe. Directeur Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra-Draisma is trots op de gebouwde duurzame huurwoningen. “Hiermee laten we aan Den Haag zien dat het zeker kan, duurzaam en voor de toekomst bouwen” zo sprak hij. In de woningen is de nieuwste techniek aan installaties, luchtcirculatie en isolatie toegepast. 

Na een dankwoord van Gerard van Keulen van Wonen Noordwest Friesland voor de goede samenwerking met de verschillende partners, ging het gezelschap op weg naar de nieuwe huurwoningen op ze officieel op te leveren. Daarvoor werd door wethouder Haarsma en bewoonster mevrouw Bijlsma symbolisch de gaskraan dicht gedraaid. Daarna was er de gelegenheid om de woningen te bezichtigen. Geconcludeerd werd dat het prachtige ruime woningen zijn geworden, voorzien van de nieuwste techniek. Duurzaam en op de toekomst gebouwd! Onder het genot van een hapje en drankje werd deze geslaagde middag afgesloten.
 

Deel deze pagina: